VARGA ÉS TSAI KFT.

Hőszivattyú

Korszerűen, függetlenül és költségtakarékosan fűteni és hűteni.

Miért hőszivattyú?

Íme a hűtés és fűtés legújabb generációja, amely nemcsak magas hozamot garantál (a működési költségek megtakarítása révén), hanem az épület értékét is növeli – biztonságosan, kockázat nélkül. Ismerkedjen meg további előnyeivel!

A legbiztonságosabb befektetés - kedvezményes H tarifa

OCHSNER high-tech hőszivattyúk

Használja ki a környezeti levegőből, vízből vagy talajból származó ingyenes energiát, és spóroljon meg jelentős összegeket az OCHSNER innovatív hőszivattyús rendszerei által!

Hogyan működik?

A hőszivattyú alacsonyabb hőmérsékletű hőt alakít át magasabb hőmérsékletű hővé – télen is 0 °C alatti hőmérsékleten. Ez zárt ciklusban érhető el a hőhordozó fizikai állapotának folyamatos változtatásával. A hőszivattyú a természetes hőforrásokban – talajban, vízben vagy levegőben – tárolt napenergiát használja fel, és hasznosítható hő formájában továbbítja a fűtési rendszer és melegvíz-hálózat felé.

A hőszivattyú teljesítménytényezője megmutatja, hogy mennyi hasznos energia termelődik egy egységnyi hajtásenergiából. A 4-es COP azt jelenti, hogy 1 kW villamos energiából 4 kW fűtési teljesítmény keletkezik. Ez azt jelenti, hogy 3 kW-ot ingyenesen szállítottunk a nap, a környezet vagy a talaj által.

Aktív-hűtés

Ebben az esetben a hőszivattyú (hűtőkör) fordítva működik; a kompresszor úgy működik, hogy a lakótérből kivont hő hőmérsékletét magasabb szintre emeli. Ez lehetővé teszi, hogy a hulladékhő hatékonyabban és hosszabb ideig kerüljön a hűtőbordába (talaj, víz, környezeti levegő).

Passzív-hűtés

Passzív hűtés esetén a hőszivattyú kompresszora tétlen, a hőszivattyú „passzív” marad. A talaj hőmérséklete nagyon gyorsan eléri az épületen belüli hőmérsékletet, és a hűtőteljesítmény gyorsan csökken. A passzív hűtés kizárólag víz hőforrásként történő alkalmazása esetén javasolható.

Hőforrások

A hőszivattyú célja, hogy megújuló fűtési energiát vonjon ki a környezetből – a levegőből, a talajvízből és a talajból, és ezt az energiát továbbítsa a fűtési körbe. Az, hogy Önnek melyik hőszivattyú-rendszer a legmegfelelőbb, az ingatlan és a környezeti tényezők határozzák meg.