VARGA ÉS TSAI KFT.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan működik a hőszivattyú és milyen előnyei vannak a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben? Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket!

Az OCHSNER levegős hőszivattyúk 60°C vagy 65°C előremenő hőmérsékletet tudnak szállítani csak hőszivattyús üzemmódban, típustól függően. Ez azt jelenti, hogy kellően magas hőmérsékletet biztosítanak a klasszikus radiátorokkal történő fűtéshez. Az OCHSNER több ezer pozitív referenciával büszkélkedhet. Az OCHSNER rendszerpartnerének pontos számítása fontos annak érdekében, hogy a ház, a fűtési rendszer és a levegős hőszivattyú tökéletesen illeszkedjen.
-7 és +7°C közötti hőmérsékleten és magas páratartalom mellett a párologtató hőcserélőjén a lecsapódó nedvesség miatt jegesedés léphet fel. Ennek megelőzése érdekében az OCHSNER asztali elpárologtatói a hűtőkör megfordításával forró gázos leolvasztásként ismert eljárást alkalmaznak. Ez azon az elven működik, hogy a forró hűtőközeget gőz formájában ideiglenesen visszavezeti a kompresszorból az elpárologtatóba. Ezután a jég elolvad, és a teljes teljesítmény ismét biztosított.
Nagyon alacsony karbantartási igényűek. Nincs szükség kéményseprőre vagy füstgáz- vizsgálatra: csak a hűtőkör rendszeres szivárgás-ellenőrzésére. Javasoljuk az egész rendszer éves ellenőrzését.
Lehetetlen teljesen kiküszöbölni minden zajt, amit a ventilátorok a levegő beszívása közben keltenek. Az olcsó rendszerek nagyon hangosak lehetnek, ami zavarhatja a szomszédokat, vagy zavarhatja Önt éjszaka. A regionális zajvédelmi előírásokat is be kell tartani. Az OCHSNER asztali párologtatói vízszintesen telepített ventilátorokkal rendszeresen a legjobb zajkibocsátási eredményeket érik el független teszteken. Rendkívül csendesek. Az OCHSNER Air Hawk és Air Eagle sorozat prémium levegős hőszivattyúi az inverteres technológia további előnyeit kínálják. A kompresszor teljesítménye, valamint a ventilátorok fordulatszáma az aktuális hőigényhez állítható. Ez jelentősen csendesebbé és hatékonyabbá teszi őket. A kimenet meghatározott időpontokban tovább csökkenthető egy speciális néma üzemmóddal. A kültéri részekhez hangcsillapító burkolat is kapható.

Az OCHSNER talajvíz hőszivattyúk a legtartósabb és legmegbízhatóbb rendszerek közé
tartoznak. Csak rossz vízminőség esetén kell időközönként tisztítani a betápláló kút szűrőjét,
vagy át kell öblíteni a hőcserélőt az iszaposodás elleni védelem érdekében.

A talajvíz az ajánlott mélységben nem fagy meg. A megfelelő méretezés mellett nincs fagyveszély.
Az OCHSNER földi forrásrendszerek szinte karbantartásmentesek. A vízszintes kollektorok és geotermikus szondák nagyon tartósak és robusztusak, és általában nem igényelnek semmilyen karbantartást vagy szervizelést. Javasoljuk az egész rendszer éves ellenőrzését.
Megfelelő tervezés mellett a geotermikus kollektorok mindig kellő mélyen, fagymentes helyen kerülnek a talajba. Ez kizárja a lefagyást.
A vízszintes kollektorok bejelentése kötelező, és minden geotermikus szonda telepítéséhez bányakapitánysági engedély szükséges
Az OCHSNER melegvizes hőszivattyúk szinte nem igényelnek karbantartást. Elegendő néhány évenkénti rendszerellenőrzés.
Igen, a technológia önálló. Ha a melegvíz-készítést le kell választani egy meglévő fűtési rendszerről, akkor csak a HMV csatlakozásokat kell ennek megfelelően beállítani. Sok esetben továbbra is használhatja a meglévő HMV tartályt.
A hőszivattyú elvileg tartály nélkül is használható, feltéve, hogy moduláló működéssel működik. Például a padlófűtés is korlátozott mértékben hőtároló. A tartálytechnológia azonban növeli a hatékonyságot. A hőszivattyú működését is optimalizálhatja, pl. megújuló energiaforrásokból származó villamos energia felhasználásához. A zökkenőmentes működés kevesebb megszakítással növeli a hőszivattyú kompresszorának élettartamát.
Erre a kérdésre nincs egyszerű válasz, hiszen ez nagyban függ a rendszertől, az épülettől és a HMV igénytől.

Válasszon környezetbarát, energiatakarékos megoldást.